BURSA / NİLÜFER - Tofaş Fen Lisesi

“Şiir İnci / Şehri Yâr Bursa” Programı

Şehrin şiirinin musiki ve tiyatro eşliğinde inşad edilen “Şiir İnci / Şehri Yâr Bursa” programı 24.05.2023 Çarşamba günü 19.00’da Merinos Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda gerçekleştirildi. Program İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminden Koordinatör Hüseyin Yılmaz tarafından organize edildi. Bursa’mızın tarihinde iz bırakmış beş büyük şair, ilimizin seçkin okulları arasından seçilen beş okulun edebiyat öğretmenleri ve öğrencilerince gecede anıldı şairlerimizin hayatlarından kısa pasajlar canlandırıldı ve şiirlerinden seçki sunuldu.

Programda;

●Süleyman Çelebi Hazretlerini Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi edebiyat öğretmeni ve öğrencileri,

●Aşık Yunus’u Tofaş Fen Lisesi edebiyat öğretmeni ve öğrencileri,

●Lamii Çelebi’yi Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı ve öğrencileri,

●Eşrefoğlu Rumi Hazretlerini BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni ve öğrencileri,

●Niyazi Mısri’yi Bursa Atatürk Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni ve öğrencileri görev aldı.

Programımıza;

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Seyit Ali BÜYÜK,

İl Milli Eğitim Şube Müdürleri,

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sayın Ali MERSİN,

Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı sayın Mustafa BAYRAKTAR,

Programın icrasında görev alan okulların idare kadroları ve öğretmenleri,

Bursa Büyükşehir Belediyemizin Türk Sanat musikisi topluluğu,

Öğrencilerimizin aileleri ve yakınları katıldı. Program büyük beğeni ile karşılandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ve Bursa Büyükşehir Belediyesince öğrencilerimiz takdir edildi, bu güzel gece kendilerince verilen hediyelerle ve büyük alkışlarla bitirildi.

26-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-202326-05-2023

Yayın: 26.05.2023 - Güncelleme: 26.05.2023 21:18 - Görüntülenme: 277