BURSA TOFAŞ FEN LİSESİNİN TARİHÇESİ

Okulumuz

Okulumuz 1989 yılında açılışı Milli Eğitim Bakanlarımızdan Hasan Celal GÜZEL , Bursa Valisi Erdoğan ŞAHİNOĞLU ve Bursa Milli Eğitim Müdürü Necmi YANICIOĞLU açmış ve bu okulun Fen Lisesi olarak hizmet vermesi kararlaştırılmıştır. Okulun yönetici kadrosuna Müdür olarak Bursa Kız Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Muzaffer KAMADAN Müdür Başyardımcısı olarak ta Bursa Erkek Lisesi Fizik öğretmeni Hakkı ALTUN atanmıştır. Değişik branşlarda öğretmen kadrosunda atamalar yapılarak 1989 yılında Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi adıyla 96 öğrencisi ile Eğitim ve öğretim vermeye başlamıştır.

Okulun Pansiyon binası 1990 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Ayrıca daha önce yaptırılan ve Okul bahçesi içerisinde bulunan Ortaokul 1998 yılında İlköğretim Genel Müdürlüğünce Fen Lisesine devredilmiştir. Yine okulun 700 m ilerisinde Avdancık Köyü yol ayrımında bulunan ve Osmangazi Belediyesine ait olan 8 dönümlük arsa Okul Koruma Derneği tarafından satın alınmıştır.

Okulumuz 2014-2015 öğretim yılı başında Nilüfer ilçesi sınırlarında DOSAB-TOFAŞ işbirliği ile yaptırılan yeni binasında eğitim öğretime başlamıştır. 12.500m2 kapalı alanda toplam 17.800m2  alana sahip olup 240 yatak kapasiteli kız –erkek öğrenci yurdu ve spor salonuna sahiptir.

TF

Yayın: 24.11.2012 - Güncelleme: 05.12.2019 10:11 - Görüntülenme: 51857