TOFAŞ Fen Dünyanın En Büyük Bilim Yarışmasına Katılıyor

Intel'in Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlediği geleneksel Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'nda (ISEF) bu yıl Türkiye'yi temsil edecek proje ve ekipler belli oldu.

49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma projeleri yarışmasına katılan Okulumuz 12/A sınıfı öğrencimiz İbrahim Muhammed ÇEVİK, danışman öğretmenliğini okulumuz Matematik Öğretmeni Ertuğrul EŞKİN yaptığı "9.10^k ile Bölünebilmede Yeni Bir Kural ve Kriptolojide Kullanımının Değerlendirilmesi" isimli proje ile Bursa Bölge birincisi, Antalya' da düzenlenen Ülke finalinde Türkiye ikincisi olmuştu. Öğrencimiz İbrahim Muhammed ÇEVİK' in bu başarısından dolayı TÜBİTAK tarafından 12- 17 Mayıs 2019 tarihlerinde Phoenix, ARAZİNO da düzenlenecek İntel ISEF Yarışmasına gönderilme kararı verilmiştir. Öğrencimiz İbramim'e ve danışman öğretmeni Ertuğrul Bey'e başarılar dileriz.

04-12-201804-12-2018

Yayın: 04.12.2018 - Güncelleme: 15.03.2024 23:06 - Görüntülenme: 1106