Etiket Sonuçları: Soru İşareti Günleri

May

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gülseren Ernas öncülüğünde 2017 yılından bu yana devam eden ancak salgın nedeniyle 3 yıllık bir ara veren geleneksel Soru İşareti Günleri, 2023'te tekrar başlamıştı. Bu sene de 5 konuşmacı ve birbirinden farklı 5 konuyla gerçekleşti.

- 2024'ün ilk konuşmacısı Nazlı Ceylan'dı. Doç. Dr. Şafak Eray'ın yardımları ile hazırladığı "Travmalardan Büyümek" adlı konuşmasını bizlere aktardı.

- İkinci gün konuşmacısı Neslihan Meliha Kaner, Doç. Dr. Gizem Akkaya ile hazırladığı konuşmasında bizlere atomun yapısından, nükleer reaktörlerden ve atom bombasından bahsetti.

- Üçüncü günde Kerem Mutlu, "Dijitalleşen Yeni Dünya" başlıklı  konuşmasında Prof. Dr. Ahmet Dağ ile dijitalleşmenin kültürel değerleri etkileri üzerinde durdu.

- Dördüncü gün konuşmacısı Mustafa Efe Üçer, "Güneş Döngüsü" başlıklı konuşmasıyla, çalışmasında yardımcı olan Doç. Dr. Cem Salih Ün ile bizleri aydınlattı.

Son gün konuşmacısı Orhan Murat Toprakcı ve Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, "Buzdağının Görünmeyen Kısmı: IoT ve Yapay Zeka" konuşmasıyla hayatımızdaki yeri gittikçe artan nesnelerin interneti konusuna değindi.

May

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülseren Ernas öncülüğünde 2017’de başlayan ve her sene geleneksel olarak devam eden Soru İşareti Günleri, küresel salgın nedeniyle 3 yıllık bir ara vermişti. Bu sene yepyeni 6 konuşmacı ve 6 konuyla yeniden gerçekleştirildi.